Mi a fülzsír egészségügyi jelentősége?

A fülzsír fontos védelmi feladatot lát el

A külső hallójáratban termelődő zsír, a fülzsír fontos védelmi feladatot lát el: megvédi szervezetünket a kórokozók külső hallójáraton keresztül való bejutásától. Bevonja a külső hámréteget és megakadályozza, hogy azon baktériumok tapadjanak meg, illetve bejussanak a fül mélyebb rétegeibe. Megakadályozza továbbá az idegen tárgyak, kisebb bogarak bekerülését a fülbe.

fülgyulladás

A fülzsír okozta füldugulás elkerülése

Ahogyan azt fentebb megvizsgáltuk, a fülzsír fontos szereppel bír szervezetünk védelmében - nagyobb mennyiségben azonban a hallójárat eltömítődését okozza, mely a fül gyulladásához vezethet. A közhiedelemmel ellentétben a fülzsír eltömítődését nem csupán a tisztálkodás elhanyagolása okozhatja - a vattatisztító pálcikák vagy egyéb eszközök nem megfelelő alkalmazása is a fülzsír lerakódását eredményezheti. A vattatisztító pálcikát helytelen alkalmazva a fülzsír egy részét beljebb nyomhatjuk hallójáratunkba, az eszköz maga pedig nem sterilizált, használatával így az esetlegesen rajta található kórokozók bekerülhetnek hallójáratunkba.

Az eltömítődés elkerülésének érdekében a fültisztító pálcika helyett alkalmazzunk a gyógyszertárban vény nélkül kapható fültisztító spray-t vagy fülcseppet. A már kialakult eltömítődés gyorsan esetén gyors megoldást jelent az orvos által végzett fülmosás.

Szokások, melyek elősegítik a fülzsír termelődését

A fülhallgatók használata fokozott fülzsírtermelődéshez vezethet, szervezetünk ugyanis érzékeli az idegen tárgy jelenlétét és az esetleges fertőzés elkerülése érdekében védekezni kezd ellene. Amennyiben fokozotta fülzsírtermelődést érzékelünk, segíthet az eszköz használatának mérséklése, ha pedig ez nem lehetséges, annak fokozott tisztán tartása és fertőtlenítése.

Fülcsepp rendelés

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!